Geschiedenis

Geschiedenis

De geschiedenis van Bakkerij Voortman begint in 1936. In dit jaar wordt door de eerste generatie Voortman een bakkerij gestart aan de Meester Werkmanstraat  te Hulsen. Het pand was voorheen eigendom van “Meester Werkman”. Deze “Meester Werkman” was destijds de meester van de plaatselijke basisschool. Later is dan ook de straat vernoemd naar “Meester Werkman”.

Om in 1936 klanten te werven is besloten om naast het openen van een winkeltje tevens te gaan venten. Dit is achteraf een zeer goede keuze geweest. Bakkerij Voortman werd bekend om zijn lekkere brood en de speciale krentenwegge.

De jaren gingen voorspoedig en de tweede generatie Voortman diende zich aan.

De tweede generatie heeft het succes weten uit te bouwen en vond naast het venten andere klanten als: supermarkten, verpleegtehuizen en horecagelegenheden. Tijdens deze periode werd de winkel in Hulsen gesloten.

Al enige tijd is de derde generatie Voortman aangetreden. Sinds de broers Wim en Henk de scepter zwaaien, zijn er al vele wijzigingen doorgevoerd. Hierbij kan men denken aan het uitbreiden en verbouwen van de bakkerij en het openen van een bakkerswinkel in het hartje van Nijverdal. Sinds 1936 begonnen als een dorpsbakkerijtje en inmiddels dus uitgegroeid tot een gestroomlijnde organisatie waar 20 mensen hun boterham verdienen.